Inelul de logodnă, o amintire frumoasă a poveștii voastre de iubire

Alegerea inelului de logodnă ideal constituie o problemă destul de delicată pentru majoritatea bărbaților având în vedere faptul că nu cunosc bine tainele bijuteriilor. În orice caz, aceștia ar trebui să strângă câteva informații pentru a găsi modelul perfect.

În căutarea bijuteriei perfecte
În mod evident, bărbații aleg inelele de logodnă pentru partenerele lor în funcție de anumiți factori, iar de cele mai multe ori, gestul contează mai mult decât bijuteria propriu-zisă. Cu toate acestea, femeile sunt atente la aceste amănunte, iar pentru ele contează ca articolul ales să facă parte din categoria celor mai frumoase inele de logodnă. Cererea oficială în căsătorie însoțită de un inel de logodnă constituie un gest semnificativ pentru ele, de aceea momentul trebuie să fie perfect și plănuit cu minuțiozitate în cele mai mici detalii.

Cum alegem inelul de logodnă
Având în vedere importanța acestei tradiții, inelul de logodnă constituie un simbol al iubirii, prin intermediul căreia bărbatul își ia un angajament pe termen lung. În general, bărbații se ghidează după anumite criterii atunci când aleg această podoabă:
Poziționarea pietrei. Solitaire, Threestone, Halo, Side Stone și Eternity sunt variantele pentru care pot opta cei care doresc sunt în căutarea bijuteriei perfecte. Cele mai populare sunt cele clasice – solitaire (adică au o singură piatră poziționată în centru). Cele care un design Eternity au avantajul de putea fi transformate ulterior în verighete.
Materialul din care este confecționat. Un alt detaliu important pentru aspectul estetic al inelului îl constituie fără îndoială materialul din care este confecționat obiectul. Astfel, puteți opta pentru achiziționarea unui inel din aur galben, alb sau roz.
Tipul pietrei. Cu siguranță unul dintre cele mai importante criterii de alegere îl constituie piatra aleasă. La ora actuală, există nenumărate opțiuni pe piața de specialitate, la prețuri pentru toate buzunarele. Printre preferatele domnișoarelor se numără diamantul, rubinul, safirul, smaraldul și ametistul. Desigur că domnii vor alege inelul în funcție de stilul iubitelor, dar și în funcție de bugetul stabilit, iar pietrele prețioase din montura bijuteriei influențează costurile. De altfel, unele femei preferă pietrele mai micuțe și mai finuțe în timp ce altele sunt atrase de pietrele de dimensiuni mari.
Caracteristicile pietrei. Dacă piatra aleasă este un diamant, atunci se aplică regula celor 4 C –culoare, claritate, tăietură și carate.

Recomandări utile
Având în vedere evoluția pieței de e-Commerce, în ziua de astăzi poți găsi mai multe modele de inele de logodnă la prețuri variate. Pentru a găsi o bijuterie de calitate, este necesar să luați câteva lucruri în considerare.
Dacă veți achiziționa inelul de pe platforma unui magazin online, este necesar să vă asigurați că acesta are o politică de rambursare în cazul în care doriți să returnați inelul.
Pentru a evita anumite neplăceri precum alegerea unei dimensiuni total nepotrivite, este necesar să verificați dinainte măsura iubitei. Îi puteți lua pe furiș un articol din cutia de bijuterii sau ați putea apela la o persoană apropiată și de încredere precum mama, sora, verișoara sau o prietenă bună.

You may also like...

2 Responses

  1. Inelul de logodna este un simbol, dar trebuie sa fie un model frumos care nu se demodeaza avand in vedere că va fi purtat toată viața.

  2. Se crede ca traditia oferirii unui inel de logodna dateaza din 1477, atunci cand Arhiducele Maximilian I ii da Mariei de Burgundia un inel de aur cu diamant, ca simbol al iubirii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link