Top 10 filme din 2017

Am văzut zeci de filme în 2017. Unele foarte reușite, iar altele au fost atât de slabe încât mă uităm la ceas din 5 în 5 minute. Dar pentru voi, am făcut un top 10 cu cele mai reușite realizări cinematografice de anul trecut. Am prieteni care mă întreabă des ce film bun am văzut în ultima vreme. De azi înainte o să le dau articolul ăsta ca să îl citească. Pentru că toate aceste filme mi-au lăsat o impresie foarte bună. Știu că poate unii dintre voi o să spuneți că în acest top ar trebui să fie un anumit gen cinematografic care v-a dat pe spate anul trecut. Dar pentru asta aveți secțiunea de comentarii unde puteți să scrieți ce doriți. Acest top este realizat după gusturile mele ciudate.

Top 10 filme din 2017

1. Logan
2. Get Out
3. Raw
4. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
5. Good Time
6. Split
7. War for the Planet of the Apes
8. Baby Driver
9. Dunkirk
10. Wonder Woman

1. Logan
Acest film a apărut în SUA pe 3 martie 2017. Actorii principali sunt Hugh Jackman, Patrick Stewart și Dafne Keen. Regizorul este James Mangold.
Lumea se plânge că sunt prea multe filme cu super-eroi în ultima vreme. Dar Logan este o dramă inspirată dintr-o bandă desenată, fără final fericit. În acest film nu vezi super-eroi strălucitori, mereu cu zâmbetul pe buze.
Hugh Jackman este Wolverine într-o lume în care mutanții sunt pe cale de dispariție. Este bătrân, este trist, este supărat pe viață și în plus trebuie să îl îngrijească pe Sir Patrick Stuart care joaca rolul lui Charles Xavier. Iar Xavier este unul dintre cei mai puternici mutanți, dar marea problemă apare atunci când nu își ia pastilele și devine o armă de distrugere în masă.
Iar fata Dafne Keen care joacă rolul Weapon X-23 este una dintre cele mai periculoase puștoaice pe care le-am văzut într-un film. Sunt faze de acțiune în care violența și sângele nu lipsesc, dar nu pentru ăsta Logan este pe primul loc în acest top. Cred ca este unul dintre cele mai bune roluri facute de Hugh Jackman, iar legătura dintre el și Weapon X-23 mi-a intrat la suflet.

2. Get Out
Această realizare cinematografică care a surprins pe toată lumea a apărut în SUA pe 24 Februarie 2017. Regizorul este Jordan Pele, iar actorii principali sunt Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford.
Un cuplu format dintr-o femeie albă și un bărbat de culoare se duc în vizită la casa părinților fetei în weekend. Este un film de groază, o dramă, chiar s-ar putea să găsiti și câteva elemente de comedie. Există o expresie care sună cam așa: Chiar dacă ești invitat undeva, nu înseamnă că ești binevenit. Acest film este un coșmar pentru orice bărbat de culoare.
O să simți tensiunea rasială, tensiunea groazei provocate de acest regizor inspirat și tensiunea misterului pentru că la început nu îți poți explica anumite vorbe sau fapte. În viață trebuie să fii atent la detalii. Iar în acest film, detaliile sunt peste tot încă de la început. Nu am mai văzut un film de acest gen până acum. Iar pentru ăsta se află pe locul 2.

3. Raw
Știu că prietenii mei apropiați nu au la suflet filmele făcute în Europa. Nu e cazul meu. Sunt filme foarte bune făcute prin America de Sud, Asia sau Europa. Nu doar americanii sunt ași în lumea artei cinematografice. Raw este un film care a aparut pe 15 Martie 2017 în Franța. Actorii pricipali sunt Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella, iar regizorul este Julia Ducournau.
Este cel mai intens film pe care l-am văzut în ultimii 5 ani. Justine(Garance Marillier) este o fată care este vegetariană de când era mică. Justine este in primul an la o școală de medici veterinari, unde chiar în prima zi, toți elevii sunt obligați să mănânce un rinichi de iepure. Iar asta îi declanșează o poftă ieșită din comun pentru carne. Sunt câteva faze care s-ar putea să vă întoarcă stomacul pe dos. Dar dacă treceți cu bine peste astea, finalul filmului merită toți banii.

In afară de acest top, trebuie să mentionez si alte filme care mi-au placut mult in 2017: Star Wars: The Last Jedi, Blade Runner 2049, Coco, Wind River, A Ghost Story, IT, The Florida Project.

You may also like...

6 Responses

  1. The Square nu ți-a plăcut? Unrest? Pop Aye? I Don't Feel At Home In This World Anymore? You Were Never Really Here? Sau la care filme te referi din 2017? De acțiune, tip Hollywood, chiar dacă turnate în America de Sud?
    Star Wars: Last Jedi? În dreptul definiției disonanței cognitive din Dicționarul Psihologic se găsește afișul filmului Star Wars: Last Jedi. Dacă trebuie să faci o conferință de presă care să explice de ce a fost făcut filmul cum a fost făcut, cel mai probabil e un film prost, că nu vorbește de la sine. Și au fost făcute mai multe conferințe de presă…
    Dunkirk și Get Out sunt singurele filme de pe lista ta care mi-au plăcut.

  2. Am crescut cu filmele Star Wars. Asa ca mereu o sa am o slabiciune pentru filmele astea. Stiu ca nu avem aceleasi gusturi pentru top 10 si nu e niciun stres.

  3. Am vazut ceva din topul filmelor prezentate de tine, dar in plus as spune ca mi-a placut foarte mult The zookeeper's wife , Gifted, The Only Living Boy in New York . Sunt alte genuri fata de topul tau poate si pentru ca nu m-a prins valul cu Star Wars.

  4. Nu am vazut filmul The Only Living Boy in New York. O sa ii dau o sansa zilele astea. Sunt curios sa vad daca si cititorii mei au gusturi bune in materie de realizari cinematografuce bune.

  1. February 11, 2019

    […] pana cand cei de la Line Cinema s-au hotarat sa vina in Targoviste si sa aduca cele mai bune filme si aici. Iar daca e o zi ploioasa, friguroasa si nu ai ce face acasa, iti iei iubita si te duci la […]

  2. February 11, 2019

    […] mai bun film: Call me by your name Darkest Hour Dunkirk Get Out Lady Bird Phantom Thread The Post The Shape of Water Three Billboards Outside Ebbing, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link