Top 10 filme care nu sunt in limba engleza

Am prieteni buni care nu se uită la filme dacă nu sunt în limba engleză. Dar sunt realizari cinematografice din Brazilia, Japonia sau Franța pe care nu trebuie să le ratați. Unii regizori și scenariști de la Hollywood au încercat să facă remake-uri după unele filme din alte țări și au eșuat lemantabil. Primul film care îmi vine în minte este Oldboy. Acest film din anul 2003, din Coreea de Sud este extraordinar. Un bărbat este răpit și apoi încarcerat într-o cameră timp de 15 ani, îi este servită mâncare, are televizor, dar nimeni nu vorbește cu el. Apoi după mulți ani este eliberat iar pe străzi. Și de acolo începe acțiunea.
Americanii au făcut și ei un film asemănător în 2013 și nu se ridica la nivelul celui din 2003.

Sunt filme bune făcute în Europa, dar și pe alte continente. Așa că ar fi bine să fiți deschiși la nou și să încercați să vizionați realizări cinematografice regizate de Chan-wook Park, Giuseppe Tornatore sau Fernando Meirelles, Kátia Lund.

Top 10 filme care nu sunt in limba engleza

1. Oldboy (2003)
2. City of God (2002)
3. Let the Right One In (2008)
4. Pan’s Labyrinth (2006)
5. The Hunt (2012)
6. Un prophète (2009)
7. Seven Samurai(1954)
8. The Raid(2011)
9. Amélie(2001)
10.Cinema Paradiso(1988)

Mai jos aveți o scenă din filmul Oldboy(2003) în care eroul nostru Oh Dae-su (Choi Min-sik) se luptă înarmat doar cu un ciocan cu mai mulți băieți răi pe un hol. Este un om care nu mai are nimic de pierdut. Scena este foarte apreciată de critici pentru că toți participanții la incăierare obosesc, sunt loviți sau răniți. Nu există un super-erou care îi bate măr pe toți fără să își tragă sufletul. La sfârșit, când vrea să plece, chiar se împiedică din cauza oboselii acumulate. Dacă nici acum nu v-am convins să vedeți acest film, atunci mă las de scris despre subiecte de acest gen.

You may also like...

1 Response

  1. February 11, 2019

    […] nu au la suflet filmele făcute în Europa. Nu e cazul meu. Sunt filme foarte bune făcute prin America de Sud, Asia sau Europa. Nu doar americanii sunt ași în lumea artei cinematografice. Raw este un film care a aparut pe 15 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link